Om du funderar på att utbilda dig till civilingenjör vill du såklart veta om det är ett roligt jobb eller inte. Många har kanske bilden av en civilingenjör som någon som sitter på ett kontor och räknar eller programmerar. Även om det finns civilingenjörer som jobbar på just detta sätt är det inte hela bilden av yrket och det finns många andra roller man kan ha.

Bygga saker

Det är ganska vanligt att man som civilingenjör faktiskt jobbar med att bygga saker. Om du till exempel valt att utbilda dig som civilingenjör inom maskinteknik kan du jobba på en fabrik eller på ett företag med att ta fram nya maskiner som ska kunna utföra spännande uppgifter. Det blir mycket experimenterande och testande och mindre stillasittande än vad de flesta tror.

Ledare

En annan möjlighet är att arbeta som chef eller ledare på olika sätt. Det här är såklart en både fri och spännande roll för många som innebär att möta människor och att planera och strukturera. Dessutom finns det ofta möjlighet att hela tiden klättra och ta sig an nya utmaningar, eftersom en civilingenjör kan jobba i massor av olika roller på nästan alla olika typer av företag.