När man läser till civilingenjör finns det massor av olika inriktningar att välja mellan. En inriktning som har dykt upp alltmer de senaste åren är civilingenjör inom miljö och energi. Här kommer lite mer om den och varför det kan vara en bra ide att välja just denna linje.

Göra skillnad

Klimatkrisen är en av de största utmaningar som vår värld står framför. Framtiden är oviss och vi vet inte om vi kommer att klara av de temperaturökningar som sker på grund av utsläpp varje dag.

Som civilingenjör inom miljö och energi får du chansen att göra skillnad på riktigt. Du kan jobba med att effektivisera företag och göra att fabriker släpper ut mindre. Det finns också möjlighet att forska eller utveckla ny teknik för att lagra eller omvandla energi.

Ett framtidsyrke

En annan anledning till att du ska välja att bli civilingenjör inom miljö och energi är att detta är ett yrke för framtiden. Ämnet blir alltmer aktuellt och det finns ingen risk att du kommer att stå utan jobb i framtiden. Som civilingenjör inom miljö och energi kommer du att vara eftertraktad på de flesta företag.